Plommemarmelade

En innvandret marmeladeoppskrift funnet i “Nye Mesterkokken” utgitt av Skandinavisk Presse AS i 1974Plommemarmelade

Hvis du kan høste rikelig plommer i hagen, eller får kjøpt til rimelig pris, bør du forsøke denne herlige plommemarmeladen. Via forskjellige omveier har oppskriften vandret fra USA til Norge.

Forberedelse: ca 35 min.
Koketid: ca 25 min.
Avkjøling: ca 1 døgn

Dette trenger du til 2 kg marmelade:
2 kg faste plommer
1,5 liter (1,2 kg) farin
1 dl vann
revet skall og presset saft av 2 sitroner
2 kryddermål natriumbenzoat
2 dl hakkede valnøttkjerner

Slik gjør du

[1] Skyll plommene godt. Tørk dem. Del dem i to og fjern stenene. Del dem i båter.

[2] Legg plommene lagvis med sukkeret i en romslig bolle eller krukke. Hell på vannet. La plommene trekke kjølig helst i 1 døgn.

[3] Hell alt over i en syltekasserolle. Kok opp på svak varme. Rist kasserollen av og til.

[4] Rør inn sitronsaft og sitronskall. Kok marmeladen under lokk ca 20 minutter.

[5] Ta av lokket og kok marmeladen uten lokk noen minutter. Rist kasserollen og pass på at skummet kommer til overflaten. Skum av.

[6] Marmeladen er ferdig når den er tyktflytende.

[7] Rør inn natriumbenzoat (rør den først sammen med litt varm marmelade). Tilsett valnøttkjernene.

[8] Hell marmeladen på varme, rene glass. Avkjøl.

[9] Sett på lokk eller bind om glassene. Oppbevar marmeladen mørkt og kjølig.

Advertisements