Plommer I Rom

027_plum_in_rhum_thumb[3]
Ingredienser
7 dl lys rom
5 dl Dansukker Lys Sirup  or demerara*
1 1/4 kg plommer
1 sitron, helst økologisk

Bland rom og sirup, og rør til det er blandet. Skyll plommene. Prikk plommene med en nål, gaffel eller lignende. Skyll og del sitronen i skiver. Legg plommer og sitronskiver lagvis på et glass, og hell på laken. La det stå i kjøleskap i minst tre uker.

Server plommene med lettvispet krem smaksatt med vaniljesukker, eller med vaniljeis.

* Når plommene er borte og du brukte demerara (delvis rafinert rørsukker) istedet for sirup, sil rum/demerara blandingen og hell den på rene flasker. Det blir blir faktisk en veldig deilig likør hvis det blir lagret et par måneder 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s