Pølser med Sennepsmos og Rødløksaus

Klassisk engelsk kosemat funnet på goodhousekeeping.com
Pølser med Sennepsmos og Rødløksaus

Det er ikke noe bedre enn en solid tallerken med kosemat på en regntung sensommerdag. Det er derfor du vil elske denne trippeltestede pølse- og potetmosoppskriften som ikke bare er rask, men billig å lage!

Ingredienser
900 g melne poteter, skrelt og kuttet i jevne biter
40 g smør
1 rødløk, i skiver
2 flate spiseskjeer mel
4,5 dl kjøttkraft
1 ts tomatpuré
2 ss fersk hakket flatbladet persille
4 ss melk
2 spiseskjeer grov søt sennep
1 ts vegetabilsk olje
8 tykke pølser

Fremgangsmåte

[1] Kok poteter i kokende saltet vann i 15-20 minutter til de er møre.

[2] Mens potetene koker, smelt halvparten av smøret i en liten kjele og stek løkene i 10 minutter til den er mykt og gjennomskinnelig. Tilsett mel og rør om, kok deretter i 1 min. Tilsett kraften gradvis, rør til sausen er glatt. Tilsett tomatpuréen og rør den inn og la sausen småkok i 5 minutter til den har tyknet litt. Tilsett persillen og rør inn og krydre med salt og pepper etter smak.

[3] Tøm vannet av potetene, tilsett melk og gjenværende smør, krydre med salt og pepper etter smak og mos. Rør inn sennep og hold mosen varm.

[4] Varm oljen i en stekepanne og stek pølsene i 10-12 minutter  til de er gylne og gjennomstekte. Snu dem av og til.

[5] Server mos og pølser på varme tallerkener med en god øse saus på toppen.

Advertisements