Pølsesalat

En rask og enkel salatoppskrift funnet i “Cappelens Kokebok” utgitt i 1991
Pølsesalat

Siden vi nordmenn er ville etter pølser av en hver sort er det ikke særlig overraskende at vi bruker dem i salater også, som her.

Tilberedningstid 15-20 minutter
4 porsjoner.

Ingredienser
ca. 400 g pølser, f.eks. grillpølser
8-10 kokte kalde poteter
Gressløk
Dressing:
1 eggeplomme
1/4 ts salt
1/8 ts pepper
2 ts sennep
3/4 dl olje
11/2 ss vineddik
1 ss vann

Fremgangsmåte

Skjær pølsene og potetene i skiver, hakk gressløken og legg alt i en bolle. Bland eggeplomme, salt, pepper og sennep til dressingen. Rør deretter i oljen, litt om gangen, og til slutt vineddik og vann. Hell dressingen over salaten og bland forsiktig. Serveres med brød, tomater og eventuelt salatstrimler og agurk.

Advertisements