Pommes de Terre au Pistou – Basilikumpoteter

basilikumpoteter_page

4 personer
Tilberedningstid: Ca. 10 min.
Steketid: Ca. 15 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca 1 kg poteter
2 ss smør
2 ss olivenolje
2 løk
2 fedd hvitløk
salt, sort pepper
4-5 ss frisk basilikum

Fremgangsmåte

[1] Skrell potetene og skjær dem i jevne biter. Brun dem lett gylne i smør og 1 ss olje i en dyp panne og dryss på salt.

[2] Rens og grovhakk løkene, bland dem med potetene og stek videre over svak varme til alt er mørt. Snu av og til på innholdet slik at potetene blir jevnt brune.

[3] Bland knust hvitløk med 1 ss olivenolje og hakket basilikum. Hell dette over potetene. Server retten varm til stekte retter av kjøtt, fisk eller fugl.