Portugisisk Torsk

En oppskrift på en fiskerett funnet i “Mat for Travle”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Portugisisk Torsk

Portugisisk torsk er en ny spennende måte å servere vår hjemlige torsk på. Serveres med kokte poteter eller brød.

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 10 min.
Koketid: I alt ca. 25 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1 kg fersk eller dypfryst torsk i skiver
salt, pepper
50 g smør
1 ss olje
2 løk
1 boks tomater (ca. 500 g)
1 1/2 dl tørrhvitvin
1 fedd hvitløk
2 laurbærblad

Fremgangsmåte

[1] Rens og hakk løken og surr den i smør og olje i en gryte. Dryss på salt og pepper.

[2] Tilsett tomatene (med saften fra boksen), laurbærblad, knust hvitløk og hvitvin. Kok opp og la laken koke i ca. 15 min. over svak varme.

[3] Legg i torskeskivene og dekk med lokk. La alt trekke over svak varme i ca. 10 min. til, eller til fisken er ferdig.

[4] Server retten straks med loff eller kokte poteter til.

Advertisements