Poteter På Grillen

potatoes on the grill_page_thumb[2]

Bakte Poteter

Velg faste, mellomstore bakepoteter (eller yams eller søtpoteter). Skrubb potetene og pensle med salat olje. Pakk hver inn i aluminiumsfolie med godt overlappende ender.

Bak på grillen  i 45 til 60 minutter rett over kullene (omtrent dobbelt så lenge hvis grillokket er nede). Snu potetene og til.

Gi dem klypetesten for å sjekke sluttresultatet. Når de er klare, bruke en gaffel og åpen potetene og presse endene mot hverandre, som vist ovenfor. Krydre og server.

Eller prøv denne toppingen: Bland 100 g blåmuggost, smuldret (ca 2 1/2 dl) med 2 1/2 dl rømme og 2 ss hakket gressløk.

Pluggede Poteter

Bruk jernet som du har til å stanse ut epleskrotter med og stans ut plugger av bakepoteter. Kutt 1 centimeters biter av pluggene. Stikk disse inn i plugghullene igjen. Snu potene og hell en skje eller to Vikingmelk eller fløte i hullene og plugg igjen hullene på den siden og.  Pensle hver potet med salat olje og pakk inn i aluminiumsfolie og bak de møre på grillen

Folierte potetskiver

Skrubb potetene. Skjær hver potet i 3 skiver på langs. Pensle med smeltet smør eller margarin. Krydre. Sett potetene sammen igjen og pakk de inn i et dobbelt lag med folie. Bak som for Bakte Poteter.