Potetkaker med Sprøstekt Flesk

Potetkaker med Sprøstekt Flesk

 

Potetkaker med sprøstekt flesk

Vanlige poteter og løk, her forvandlet til luftige potetkaker med en “krone” av sprøstekt flesk. Det spres en liflig duft i kjøkkenet under tilberedningen!

4 porsjoner
tilberedning: 20 min.
Steketid: 15 min.
Ovnstemperatur: 220° C

Ingredienser
750 g poteter, skrelt
1 ss olivenolje
1 middels stor løk, skrelt og hakket .
nykvernet svart pepper
4 tynne skiver flesk, renskåret for fett
1/2 strøken ts paprikapulver
persille eller annet kryddergønt til pynt

Fremgangsmåte

[1] Legg potetene i så mye vann at de akkurat dekkes. Kok opp og la dem så koke i 5 min. Skyll potetene i kaldt vann, la dem renne av. Riv potetene grovt når de er kalde.

[2] Varm halvparten av oljen i en panne og Fres løken ca. 5 min. til den er gyllen. Bland 1øk og poteter i en bolle og smak til med pepper.

[3] Fordel potetblandingen i 12 like store hauger pa en plate med bakepapir. Klem toppene ned med baksiden av en skje og pensle lett med resten av oljen. Stek potetkakene i ovnen til de er gyllenbrune pa toppen.

[4] Strekk fleskeskivene ut med baksiden av en kniv, sa de blir så tynne som mulig. Del dem i tre like store biter. Rull delene sammen og træ dem på et grillspyd med god avstand imellom. Legg dem i en ovnspanne og stek dem sammen med potetkakene de siste 12 min.

Server potetkakene på varme tallerkener. Legg en fleskerull på hver kake, dryss paprikapulver på og pynt med persille.

Advertisements