Potetklubb

En gammel klassiker funnet på brit.co
Potetklubb

Disse klubbene gjemmer på velsmakende små biter med svinekjøtt og  drysses med urter og gressløk. Spis dine slik at du får med deg alle smakerne samtidig, og du vil være i hyggehimmelen.

Forfatter: Haley på cheaprecipeblog.com
Oppskriften gir: Omtrent 15 klubber
Forberedelsestid: 20 min
Koktid: 30 min
4 porsjoner

Forfatterens notat: Mengden mel er omtrentlig. Du vil ha deigen til å henge godt sammen. Jeg brukte 8,4 dl mel, men begynn halvparten og bland inn litt og litt etter det.

Ingredienser:
5 store melne poteter, skrelt og revet
2 store egg
ca 8,4 dl mel
1 ts salt
1 svinekotelett, kuttet i små terninger
(eller kjøtt fra skinke eller bacon)
Til serveringen:
Smør, salt og pepper, hakket persille og / eller gressløk

Fremgangsmåte

[1] Forbered deigen: Legg de revne potetene i en stor bolle. Tilsett egg og bland med hendene dine (dette er den enkleste måten gitt den tykke, tunge deigen). Tilsett 4,2 dl mel – og tilsett deretter mel til potetblandingen henger sammen sammen. Dette det omtrent 2 kopper da forfatteren gjorde det.

[2] Form deigen i baller: Ta ca 2 dl av potetblandingen. Stikk biter av svinekjøttet i midten og form til en ball. Gjenta til hele deigen er brukt.

[3] Kok klubbene: Ta en stor gryte med vann til koking. Tilsett klubbene en om gangen. Kok i 30 minutter i kokende vann. Etter 30 minutter, ta en klubb ut og test for å se om kjøttet inni er kokt. Hvis ikke, kok litt lenger.

[4] Til serveringen: Serveres varme, toppet med smeltet smør, salt og pepper, persille og / eller hakket gressløk.