Potetlefse

Potetlefse

Potetlefser lager vi av kokte poteter, rømme, fløte, smør og hvetemel, og steker på takke. Server til middag, til lutefisk eller bruk som turmat med pålegg.

Ingredienser
2 ½ kg ferdig kokte poteter
2 dl seterrømme
2 dl kremfløte
100 g smør
2 ts salt
hvetemel til utbaking

Slik gjør du

[1] Start med å koke og avkjøle potetene. Bland sammen rømme, fløte og avkjølt smeltet smør. Tilsett malte kokte poteter.

[2] Del deigen i to like store deler og elt inn hvetemel til deigen kjennes passe fast. (Grunnen til at vi elter inn mel i halve deigen om gangen er at hvis man tar hele deigen samtidig, så blir den klissete og vanskelig å jobbe med.)

[3] Del deigen i 20-22 like store emner og kjevle de ut til store runde leiver.

[4] Stek leivene på en takke til de er svakt gyllenbrune på begge sider. Hvis du ikke har takke kan du lage mindre lefser og steke de i en tørr stekepanne.

[5] Plaser de ferdige lefsene under et fuktig kjøkkenhåndkle for å forhindre at de blir tørre og sprø.