Potetlomper

En oppskrift på klassiske potetlomper funnet i “Mat for All”
utgitt av Tiden Norske Forlag in 1985

Potetlomper

Før den amerikanske måten å spise pølser på, med pølsene i pølsebrød nådde Norge var det potetlomper vi pakket rundt pølsene her i landet. Noen fortrekker å spise pølser på denne måten enda.

Ingredienser
500 g kokte poteter
1/2 ts salt
knapt 2 dl hvetemel eller
blanding av rugmel og hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Mal potetene (helst varme) med salt eller -gni potetene med salt til mos. Bland mel i den kalde potetmosen. Del deigen i emner og kjevl ut runde leiver på størrelse med en asjett.

[2] Stek lompene på takke eller i tørr stekepanne på plate. Snu lompene flere ganger under stekingen. Stable dem oppå hverandre og dekk med et håndkle så de holder seg myke.

Spises nystekte med smør og ost eller med pølser. Potetlomper kan fryses.

Advertisements