Potetpletter

En klassisk skandinavisk lunsj/middag oppskrift funnet i
“Cappelens Kokebok” utgitt i 1995
Potetpletter

Stekte, rårevne poteter er billig og god mat som har gamle nordiske aner. Med riveskiven på en kjøkkemaskin går det raskt å rive potetene. Potetplettene serveres nystekte med stekt flesk eller bacon, tyttebærsyltetøy og råkost.

Ingredienser
6 poteter (ca. 500 g)
1 ts salt
Til steking:
Smør eller margarin

Fremgangsmåte

[1] Skyll og skrell potetene. Riv dem på den grove siden av råkostjernet eller på riveskiven i en food processor. Smak til med salt.

[2] Ha fettet i en stekepanne og la det bli nøttebrunt. Stek de revne potetene med en gang, slik at de ikke mørkner. Hell i ca. 1/2 dl til hver potetplett. Glatt ut røren slik at potetplettene blir tynne og sprø, og stek dem på begge sider til de har fått pen farge.

2 porsjoner