Potetsuppe med Røkte Pølser

En oppskrift på en mettende suppe funnet i “Supper og Sauser”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Potetsuppe med Røkte Pølser

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 25 min.
Koketid: Ca. 20 min.
Kan ikke fryses

Ingredienser
250-300 g rå skrelte poteter
1 løk
1 purre
2 ss tomatpuré
1/2 ts tørket basilikum
2 laurbærblader
1 l kraft (ev. vann + terning)
2-3 røkte kjøttpølser
100 g dypfryst spinat
4 tomater
1 bunt dill
salt
pepper
muskat
1 dl fløte, 35% eller 20%

Fremgangsmåte

[1] Rens grønnsakene. Grovhakk løken, skjær purren i ringer og potetene i terninger.

[2] Surr dem i 2 ss smør et par min. Tilsett tomatpuré, salt, krydder, urter og kraft. Kok suppen under lokk i ca. 20 min. over svak varme.

[3] Skjær pølsene i skiver og ha dem i suppen.

[4] Tin spinaten i dørslag, grovhakk tomatene og finhakk dillen. Surr alt i 1 ss smør til det er mørt. Mos blandingen i hurtigmikser eller press den gjennom en sikt.

[5] Ha puréen i pølse/potetgryten. Smak til med salt, pepper og muskat og rør til slutt inn fløten. Varm suppen godt igjennom – men uten at den koker og server den med flatbrød eller knekkebrød til.