Potetvafler

En gammeldags vaffeloppskrift funnet på norsktradisjonsmat.no
Potetvafler

Potetvafler

Rester av potet blir til gode vafler med denne oppskriften. De første vaffeljernene ble trolig utviklet i Nederland og Tyskland på 1300-tallet. Kaker stekt i jern var blant de første kakene som ble laget i Norge, utover kaker stekt på helle (takke). Kakejernene hadde lange skaft slik at man kunne holde jernet inn i varmen.

Denne oppskriften er hentet fra boka “Fra oldemors kjøkken”, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 1998.

Ingredienser
250 g kokte kalde poteter
3 dl melk
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
60 g smør eller margarin
2 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

[1] Bland sammen melken og mesteparten av melet. La dette stå i 1 – 2 timer.

[2] Press eller mos potetene godt og smelt smøret.

[3] Blant resten av melet med bakepulver. Bland i røren sammen med smør og poteter.

[4] Tilsett vannet under kraftig visping like før steking. Stek i vaffeljern.

Advertisements