Powder Fort

Powder fort_page_thumb[2]

Jenta som driver Let Hem Boyle skriver: Powder Fort ble også kalt Powder Forte, Poudour Fort, Strong Powder. Krydderblandinger var svært vanlig i middelalderens matlaging. “Forme av Cury” for eksempel har mange oppskrifter som kalles for Powder Douce eller Powder Fort krydderblandinger. Du vil finne mange forskjellige versjoner av Powder Fort på internett og i bøker. Oppskrifter fra middelalderen forteller vanligvis ikke nøyaktig hvor mye av krydderiene som brukes i krydderblandinger eller hva slags krydder som brukes. En måte å lete etter den perfekte kombinasjonen av disse krydderblandinger på er å lese oppskrifter og samle de mest passende krydder fra andre oppskrifter i samme kilde. Hvis du ikke har tilgang til enkelte av krydderne spiller det  ingen rolle!

Powder fort er en sterk og varm krydderblandingen.

Ingredienser
3 ss ingefær, malt
2 ss kanel, malt
1,5 ss nellik, malt
1 ss cubeb,* malt
1 ss grain of paradis, ** malt
1 ss svart pepper, malt

Fremgangsmåte

Bland alt sammen.


* Cubeb (Piper cubeba), eller tailed pepper er en plante i slekten Piper, dyrket for sin frukt og eterisk olje. Det er for det meste dyrket påi Java og Sumatra, derav også kalt Java pepper. Fruktene samles før de er modne, og blir nøye tørket. Kommersielle cubebs består av tørkede bær, ligner i utseende til sort pepper, men med stilker.

** Grains of Paradise eller Aframomum melegueta er en art i ingefær familien, Zingiberaceae. Dette krydderet, vanligvis kjent som ossame, grain of paradis, melegueta pepper, alligator pepper, Guinea korn, fom wisa, eller Guinea pepper, er hentet fra malte frø; det gir en bitter, pepperaktig smak med hint av sitrus.

Advertisements