Pære Jaqueline

En dessertoppskrift funnet i “150 New Ways to Serve Ice Cream” utitt av Sealtest System Laboratories Inc i 1936
Pære Jaqueline

En ypperlig måte å servere iskrem på er med frukt. Frisk eller hermetisk frukt kan brukes og mengden sukker variert etter smak. Litt pisket krem eller vaniljesaus er også et smakelig tillegg til desserten.

Ingredents
Iskrem etter smak
1 dl sukker
2 dl vann
1 ts kanel
4 halve hermetiserte pærer
Pisket krem
Cocktailbær

Fremgangsmåte

Lag en sirup av sukker og vann, og tilsett kanel. Mens det koker forsiktig legger du pærehalvdeler i sirupen og lar dem forbli i omtrent to minutter. Fjern fra varme og la pærene ligge i sirup til de er ganske rosa. For og servere “Pære Jaqueline” fôrer du sidene i dessertboller eller –glass med pærene kutt i tykke skiver. Fyll bollene med iskrem og garnér med pisket krem, og maraschino kirsebær hvis ønskelig.

4 porsjoner.

Advertisements