Prestegårdens Krydderkake

En gammeldags kakeoppskrift funnet i “Mine lekreste Kaker”
utgitt av Teknologisk Forlag i 1994
Prestegårdens Krydderkake

Steketemperatur 175° C, varmluft 175° C

Ingredienser
100 g smør eller margarin
2 egg
200 g (2 1/4 dl) farin
1 1/2 dl rømme
1 1/2 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt nellik
2 ts maltkanel
175 g (3 dl) hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

[1] Smør og eventuelt strø en avlang form eller en randform, ca 1 1/2 liter.

[2] Smelt og avkjøl smøret.

[3] Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme, smør, krydder og melet blandet med bakepulver.

[4] Hell røren i formen. Stekes på nederste rille ca 45 min.

Advertisements