Prestegårdens Pepperkake

prestegårdens pepperkake_img_thumb[4]
150 g smør eller margarin
3 egg
3 1/2 dl farin
2 1/4 dl rømme
4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 ts kanel

Smelt matfettet og la det avkjøle.

Rør egg og farin til blandingen blir hvit og porøs. Tilsett fløten og matfettet. Rør inn melet, bakepulver og krydder. Hell røren i en smurt form på ca 2 liter.

Stek på rist på nederste rille i 175-200 graders varme 50-60 min. eller til kaken kjennes tørr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s