Påskekjeks

easter biscuits_page_thumb[2]

Arbeidstid: 40 minutter
Blir omtrent 24

Ingredienser
150 g mel
en klype salt
5 ml / 1 ts blandet krydder
75 g mykt smør eller margarin
50 g sukker
25 g korinter, skylte
finrevet skall av 1/2 sitron
15 ml / 1 spiseskje pisket egg

Fremgangsmåte

[1] Sett ovnen på 170 C. Smør en stekeplate lett. Sikt mel, salt og blandet krydder på en ren stekeplate.

[2] I en stor bolle, rør sammen smør eller margarin og sukker. Tilsett siktet mel og krydder til blandingen, sammen med korinter, sitronskall og egg. Bland til en jevn deig.

[3] Velt deigen ut på meldrysset flate og kjevle deigen ut til en tykkelse på 5 mm og stans ut runde skiver ved hjelp av et glass eller lignende med en diameter på ca 5 cm.

[4] Plasser kjeksene på den smurte stekeplaten og stek i 20-25 minutter, til de er gyllenbrune.

[5] overføre kjeksene forsiktig fra stekeplaten til en rist og la dem avkjøles før servering.