Påskeliljekake

Påskeliljekake

Ingredienser
1,2 dl mel, til den hvite delen
1,6 dl siktet mel, til den gule delen
3 dl eggehviter
1/2 teskje salt
1 ts kremortartari, fås på apoteket
       (kan vanligvis byttes ut med bakepulver)
2,5 dl og 2 spiseskjeer sukker, siktet
1/2 ts vaniljesukker, til den hvite delen
1/2 ts appelsinekstrakt , til den gul delen
4 eggeplommer, lettpisket

Fremgangsmåte

Sikt melet en gang, mål opp og sikt fire ganger til. Pisk eggehvitene på stort fat til den skummer. Tilsett salt og kremortartari og fortsette å piske til de blandingen danner topper. Fold i sukkeret gradvis og deles blandingen i to deler.

Til en del fold inn 1/2 kopp mel og vaniljesukker. Til den andre, fold inn eggeplommer, 1,5 dl mel, og 1/2 ts appelsinekstrakt. Fyll en usmurt ringform med toppede teskjeer alternerende av den gule og hvite blandinger (se illustrasjonen). Bak kaken i langsom ovn (160° C.) 60 til 70 minutter. Snu formen til kaken er kald, og deretter fjerner du den.

Advertisements