Puspas – En Gryterett På Reise

292_puspas_thumb[3]
Denne retten kommer fra Bergen men den ligner veldig på Irish Stew, og det er vel ikke helt usannsynlig at den har funnet veien over Nordsjøen til det norske vestlandet engang i tiden. De sterke båndene mellom De Britiske Øyer og Norge kan følges helt tilbake til vikingtiden.

Ingredienser:
1.2 kg lammebog
4 gulrøtter
1 kg hodekål
8 poteter
2 ts salt
2 ts pepper, hel
6 dl vann
flatbrød

4 porsjoner

Fremgangsmåte:
[1]
Skjær kjøttet i porsjonsstykker.

[2] Skrell poteter og gulrøtter, og del dem i store terninger.

[3] Skjær kålen i store skalker.

[4] Legg kjøtt, poteter, gulrøtter og kål lagvis i en kjele med salt og pepper mellom lagene.

[5] Hell over vannet.

[6] Kok retten under lokk til alt er mørt og potetene begynner å mose seg, ca. 1 1/2 -2 timer.

Server flatbrød til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s