Quaker Kyse Kjeks

Quaker Bonnet Biscuits_bhg_page_thumb[2]

Disse hatteformede kjeksene* vil minne deg om myke rundstykker Server dem til varm suppe eller en skarp, kald salat.

* Kjeks for oss her i Skandinavia er faste og harde. Amerikanere har en mye videre forståelse av begrepet kjeks og de kan ofte minne om våre rundstykker – Ted

Blir ca: 24 kjeks
Forberedelse: 20 minutter
Heving: 1 t 30 min
Baking: 13 min, 200° C

Ingredienser
3 dl varm melk (37° C)
1 pakke tørrgjær
9,5 dl hvetemel
0,8 dl smør eller margarin
2 egg, slått
1 ss smør, smeltet
1 eggeplomme
1 ts melk

Fremgangsmåte

[1] I en bolle kombinere varm melk og gjær; la stå omtrent 5 minutter for at gjæren skal få mykne.

[2] I en stor bolle kombinere mel og 1 ts salt. Ved hjelp av eltekroken på kjøkkenmaskinen, tilsett smør eller margarin og kjør til deigen består av korn på størrelse med erter. Lag en fordypning i midten av deigen; tilsett gjær blandingen og eggene. kjør maskinen til all deigen blir jevnt fuktet. Overfør deigen til en lett smurt bolle. Dekk til og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse (1 til 1 1/4 timer).

[3] Smør en ovnsplate; sette til side. Slå deigen ut på et godt melet bakebord. Elt 10 til 12 ganger. Rull deigen til en pølse på 3/4 cm tykkelse. Del deigen i 24 7,5 cm biter og 24 5 cm biter. Rull bitene til runde boller, plasser de 24 største på den smurte ovnsplaten. Pensel topper med smeltet smør. Topp hver med en av de mindre bollene plassert litt til side for sentrum. Dekk til og la dem heve på et lunt sted i 30 minutter.

[4] Forvarm ovnen til 200 C. Pensle toppen av kjeksene med en blanding av eggeplomme og 1 ts melk. Stek i 13 til 15 minutter eller til toppen er gyllen. Serveres varm.