Quiche med Bacon og To Sorts Oster

Quiche med Bacon og To sorts Oster

Sammen med en frisk grønn salat blir denne smakfulle quichen en utmerket lunsj.

30 minutter forberedelse
30 minutter avkjøling
45 minutter baking
Blir 8 porsjoner

Ingredienser
Skorpe:

3,5 dl hvetemel
1/8 ts salt
1 dl avkjølt smør, skåret i små biter
2-3 ss kaldt vann
Fyllet:
10 strimler magert bacon
4 store egg
3,5 dl matfløte
1/4 ts tørket timian
1/8 ts hvit pepper
55 g revet Jarlsberg ost
55 g revet hvit Cheddar ost

Metode

[1] For bunnen: bland sammen mel og salt i en stor bolle. Bland inn smøret med 2 kniver til grove smuler formes.

[2] Tilsett vann, en spiseskje om gangen, bland med en gaffel, inntil en deig formes. Form deigen til en skive, pakk den  i plastfolie og la den hvile i  kjøleskapet i 30 minutter.

[3] Forvarm ovnen til 190° C. På en melet overflate, kjevl deigen ut i 28 cm rund skive ved hjelp av en melet kjevle. Press deigen inn i 23 cm paiform. Trim kanten, men behold et 1 cm overheng. Brett overhenget tilbake i formen for å danne en tykk kant på toppen av deigen. Prikk deigen med en gaffel. Fòr formen med folie og fyll med tørkede bønner eller erter for å holde deigen på plass.

[4] Stekes i 10 minutter. Fjerne folien og erter/bønner. Stek til bunnen er lett gyllen, ca 5 minutter. Overføring til en rist og avkjøl.

[5] I mellomtiden forbereder fyllet. Stek baconet over middels varme til det er sprøtt, 8 til 10 minutter. Overfør til et papirhåndkle så det får rent av seg.

[6] I en liten bolle, visp sammen egg, fløte, timian og pepper. Hell over i paibunnen. Smuldre baconet og dryss det i eggeblandingen sammen med Jarlsberg og Cheddar osten. Stek paien til toppen er gyllenbrun og har stivnet, ca 30 minutter. Serveres varm.

Tips

For å fryse quichen: avkjøl helt, pakk tett inn og fryse i opptil en måned.

Advertisements