Quiche med Urter

quiche med urter_page_thumb[2]

Ingredienser
3 flak dypfryst butterdeig
1 eggeplomme
Fyll:
100 g engsyre
100 g spinat
50 g (3 bunter) persille
1 bunt brønnkarse
4 ss hakket urteblanding:.estragon, kjørvel, pimpernell og dill
2 egg
4 1/2 dl fløte
salt og pepper
50 g revet parmesanost

Fremgangsmåte

[1] Kle en paiform, 23-25 cm i diameter, med butterdeig. Prikk deigen godt i bunnen. Klem et stykke matpapir over deigen og legg på tørre erter som press. Stek quicheskallet i 10 minutter ved 200° C. Fjern papir og erter. Deigen i formen pensles med eggeplomme og stekes videre i 5 minutter. Avkjøles.

[2] Vask syre. spinat, persille og brønnkarse og la dem renne av. Legg dem i kokende vann og kok dem i 4 minutter. La dem renne godt av og press ut væsken med en treskje. Når det grønne er avkjølt, presses resten av væsken ut med hendene. Hakk dem og tilsett krydderurtene.

[3] Visp eggene, tilsett fløte og bland godt. Smak til med salt og pepper og det meste av parmesanosten. Sett noe til side for å drysse på toppen av paien. Bland eggene og det grønne og hell det hele i butterdeigformen. Dryss resten av osten på toppen og stek quichen i 30 minutter ved 180° C.

Advertisements