Rabarbra Likør

Rhubarb Cordial_food52_page_thumb[2]

Ved å bruke bare noen få minutter på å putte 3 ingredienser i en krukke, kan du få rabarbrasesong til holde litt lenger – og lage deg en råtass av en drink som kan nytes etter middagen mens du er i gang.

Likøren kan også blandes minneralvann (eller musserende vin!) og nippes til på verandaen, i hagen eller ved svømmebassenget.

Blir ca en liter

Ingredienser
1 kg rabarbra, renset og skåret i 2,5 cm stykker
2,5 dl økologisk sukker
1 liter god vodka, lokal og økologisk er et pluss

Fremgangsmåte

[1] Ha rabarbra brikker i et stort ren glasskrukke. Hell sukker på toppen av rabarbra. Hell vodka i krukken og rør alle ingrediensene godt sammen. La denne blandingen stå i en måned, rør ofte for å bidra til å bryte ned sukker og frukt.

[2] Etter en måned, vil sukkeret være fullstendig oppløst. Sil fra rabarbraen. Oppbevar resten i den samme store glasskrukken eller i mindre dekorative flasker.

[3] Serve iskald i likørglass på slutten av måltidet, eller i høyt stetteglass med tilsatt sjampagne.

Advertisements