Rabarbrakompott med Hjemmelaget Iskrem

En deilig sommerdessert funnet på dagbladet.no
Rabarbrakompott med Hjemmelaget Iskrem

Vil du lage litt ekstra stas på denne desserten, så sett av litt tid til å lage denne nydelige isen med mynte og ingefær. Men en kjøpte varianter smaker også godt sammen med den syrlige rabarbraen.

6 porsjoner

Ingredienser
1 kg rabarbra
300 g sukker
1 liter vann
3 ss potetmel
Iskrem:
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl kremfløte
1 ss ingefær (revet)
1 ss mynte (hakket)
1/2 lime (saften)

Fremgangsmåte

Vask rabarbraen godt og del den i biter. Kok rabarbraen sammen med sukker og vann, og la den koke i 5-10 minutter til den er mør.

Bland potetmelet i litt kaldt vann og hell det i grøten mens du rører. Kok opp, trekk kjelen til side og avkjøl før servering.

Iskrem

Pisk eggeplommer og sukker stivt, og pisk krem av fløten. Bland forsiktig krem, ingefær, mynte og limesaft inn i eggedosisen.

Hell blandingen i en form eller bolle og sett den i fryseren i 2-3 timer.