Rabarbrasaft

En herlig saftoppskrift funnet på jaerbladet.no
Rabarbrasaft

Det blir en fantastisk flott farge på saften hvis du lar skrellet sitte på og hvis du vil kan du også tilsette litt bringebær eller jordbær for farge og smak.

Dette er råsaft slik at den har kortere holdbarhet enn kokt saft men det er smaken av sesong og sommer så nyt øyeblikket. Ta med deg en flaske på sommerfesten, det blir garantert en populær gave.

Ingredienser
2 kg rabarbra
3 l vann
2 l sukker
2 sitroner/lime
1 vaniljestang (splittet)

Slik gjør du

[1] Kutt rabarbra og sitron eller lime i skiver (ikke skrell rabarbraen, skallet gir den vakre fargen). Kok opp vann og sukker slik at sukker løser seg opp og slå det over rabarbra, sitroner og vanilje. Bruk en ren bøtte.

[2] Dekk til og la det stå kjølig i 3 døgn. Sil gjennom et tøystykke eller en fin sikt og hell over på steriliserte flasker. Dette blir en konsentrert saft som blandes med vann før den serveres.

Advertisements