Ragoût de Poissons Normand – Fiskeragu med Reker

Ragoût de Poissons Normand - Fiskeragu med Reker

4 personer
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Koketid: I alt ca. 1 time
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca. 1 kg torsk, sei, makrell, rødspette
eller annen fast fisk
3 løk
3 stilker persille
2 laurbærblader
1  kvist timian
frisk eller tørket fennikel
2 dl tørr hvitvin
2 purrer
2 ss olje
2 tomater
200 g reker
salt, hel pepper
grønn dill

Fremgangsmåte

[1] Fileter fisken og kok hoder, ben og lignende i ca. 3 dl vann, tilsatt 1/2 ts salt, 8 hele pepper, 1 oppskåret løk og en krydderkvast av purretopp, persille, l1 laurbærblad og litt  frisk fennikeltopp eller 1/4 ts tørket, knust fennikel. Kok i ca. 30 min., sil kraften og kok den litt inn.

[2] Surr Oppskåret løk og purre i olje. Tilsett kokende fiskekraft, brede strimler av fiskefiletene, og nådde,Oppskårne tomater.

[3] Kok 6-8 min., tilsett hvitvin og varm samtidig de rensede rekene uten at de koker. Smak til med salt og dryss finklippet grønn dill over.

Server med varm pariserloff eller grovt brød til.