Ragoût de Poissons Normand – Fiskeragu med Reker

Ragoût de Poissons Normand - Fiskeragu med Reker

4 personer
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Koketid: I alt ca. 1 time
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca. 1 kg torsk, sei, makrell, rødspette
eller annen fast fisk
3 løk
3 stilker persille
2 laurbærblader
1  kvist timian
frisk eller tørket fennikel
2 dl tørr hvitvin
2 purrer
2 ss olje
2 tomater
200 g reker
salt, hel pepper
grønn dill

Fremgangsmåte

[1] Fileter fisken og kok hoder, ben og lignende i ca. 3 dl vann, tilsatt 1/2 ts salt, 8 hele pepper, 1 oppskåret løk og en krydderkvast av purretopp, persille, l1 laurbærblad og litt  frisk fennikeltopp eller 1/4 ts tørket, knust fennikel. Kok i ca. 30 min., sil kraften og kok den litt inn.

[2] Surr Oppskåret løk og purre i olje. Tilsett kokende fiskekraft, brede strimler av fiskefiletene, og nådde,Oppskårne tomater.

[3] Kok 6-8 min., tilsett hvitvin og varm samtidig de rensede rekene uten at de koker. Smak til med salt og dryss finklippet grønn dill over.

Server med varm pariserloff eller grovt brød til.

Advertisements