Raspeball med Røkt Svineknoke

Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Oppskrift funnet på godt.no
508_Raspeball med røkt svineknoke_post

Det er det samme om du kaller det komle, potetball eller klubb; dette er billig og god Norsk tradisjonsmat.

Ingredienser
Raspeball:

800 g poteter, 600 g rå + 200 g kokte
100 g byggmel
30 g hvetemel
1 ts salt
Svineknoke med grønnsaker:
1 svineknoke, røkt
1.5 l vann
1 stk løk
2 stk laurbærblad
2 kvast bladpersille
1 kvast timianfersk
0.5 ts pepper
1 stk kålrot
4 stk gulrøtter
1 ss dill, fersk

Fremgangsmåte

[1] Legg svineknokene i kjelen, tilsett vann til knokene er dekket. Ha i laurbærblader, timian, bladpersille og løk. Ha i kvernet pepper og kok opp. La svineknokene trekke på svak varme i ca.1 time til kjøttet løsner fra bena. Del opp gulrøttene og kålroten i passende biter som kokes med i kraften de siste 20 minuttene av koketiden.

[2] Skrell potetene og kok en tredjedel av potetene møre i vann. Rasp resten av potetene på rivjern. Bland sammen med moste avkjøte poteter og rør inn mel og salt. Deigen skal ha konsistens som en løs bolledeig.

[3] Ta ut svineknokene og grønnsakene fra kjelen. Form potetballer med en spiseskje. Slipp bollene i den kokende kraften og la disse trekke i ca. 40-50 minutter til de flyter opp. Renskjær knokene for kjøtt og ha tilbake grønnsakene og kjøttet i kraften. Smak til med pepper og tilsett finhakket dill. Kraften kan om ønskelig jevnes med 1 ss hvetemel utrørt i kaldt vann eller smør.