Ratafiaer

Ratafiaer

Den fantastiske smaken av Ratafias gjør de små kakene ideelle for bruk i fløtebaserte desserter, sauser og i iskrem. De er herlige som snacks også. Det er best å bruke disse kakene smuldret som topping, eller til å dyppe i sjokolade eller te.

Oppskrift: Epicurus.com Kitchens
Oppskrift Type: bakeverk
Opphav: Britisk
Blir ca: 48

ingredienser
smør til pensling
2 eggehviter
150 g sukker
100 g malte mandler
2 ts (10 ml) malt ris eller ris mel

Fremgangsmåte

[1] Pensle en stekeplate og dekk den med ris- eller bakepapir. Sett ovnen på 160 grader.

[2] I en ren, fettfri bolle, visp eggehvitene til de skummer men ikke har blitt stive nok til å danne topper.

[3] Rør inn sukker, malte mandler og malt ris.

[4] Rør med en treskje til til blandingen er tykk og hvit.

[5] Ved hjelp av en teskje, legg små topper av blandingen på bakepapiret, slik at det er litt rom for deigen til å flyte utover.[6] Kakene bør ikke være mer enn 2 cm i diameter.

[7] Bak i 10 til 12 minutter eller til lett gyllene i farge.

[8] Overføring til en rist og avkjøl.

Merknad: Dette er den britiske varianten av italienske Amaretti og brukes på samme måte.