Rødbetebrød

084_rødbetbrød_thumb[3]
Hva er vel bedre enn nybakt brød med økologisk smør på? Bakerlandslaget har tryllet frem dette fantastiske brødet som smaker like godt som det ser ut!

Ingredienser
Polish;
100 g vann
150 g Helios rødbetejuice
250 g Helios 4-korn bakemel
20 g gjær
Påslag;
600 g Helios siktet hvete
200 g Helios grapefruktjuice
250 g vann
17 g Helios havsalt
Skolding;
50 g Helios byggflak
50 g Helios speltflak
50 g Helios rugflak

Fremgangsmåte
Rør sammen alle ingrediensene til Polishen og la denne stå til gjæren begynner å virke skikkelig (boble).Ha i alle de andre ingrediensene (påslag) og elt deigen i 5 minutter på sakte fart. Elt så deigen i 5 minutter på høy hastighet

For å lage “skolding” har du alle flakene i en bolle og heller kokende vann over til det dekker flakene. La stå til det blir en “grøt” – gjerne over natten. Når deigen er ferdig eltet (trinn 1) eltes den kalde skolda kornblandingen inn. Deigen skal være glatt og smidig med et strekkbart glutennett.

La deigen heve godt. Bak ut brødene til ønsket form og la etterheve i ca en halv time. Stek brødene på 225 grader i ca 30-40 minutter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s