Rekekarri

En middagsoppskrift funnet i “Cooking for a Man”
utgitt av House of Heublein i 1953
Rekekarri

Ingredienser
6 ss smør eller margarin
2 ts. A.l. saus
1 til 2 ss karri pulver
1 ts salt
1 stor løk, finhakket
2,4 dl finhakket selleri
1 middels stort eple, finhakket
og med kjernehuset fjernet
3 ss mel
4,8 dl vann
2 kyllingbuljong terninger
1 boks Vikingmelk
900 g rensede, kokte, ferske reker
Varm kokt ris

Fremgangsmåte

[1] Smelt smør eller margarin i stor stekepanne. Tilsett A.I. saus, karripulver (etter smak), salt, løk, selleri og eple. Stek forsiktig mens du rører ofte i 10 minutter, eller til grønnsaker og eple er møre. Bland inn mel.

[2] Tilsett vannet gradvis mens du rører hele tiden. Ha i buljongterningene. Kok over lav varme og fortsett å røre hele tiden, til terningene er oppløst og sausen tykner. Reduser varmen. Kok sakte i 10 minutter til for å blande smakene.

[3] Bland i Vikingmelk. Tilsett reker. Kok 1 til 2 minutter, eller bare til saus og reker er varme. Serverer karrien med myk kokt ris og assortert ingredienser som chutney, ananasbiter, saltede peanøtter, revet kokos, og skivet løk og grønn paprika marinert i fransk dressing i separate skåler.