Reker i Krydret Smør

potted prawns_goodhousekeeping_page_thumb[2]

Hvis du liker sjømat du vil virkelig nyte denne deilige forretten med reker. Retten var en av Ian Flemings favoritter og han overførte si forkjærlighet for lekkerbiskenen til sin berømte romanfigur James Bond. Fleming pleide visstnok å spise retten på Scotts Restaurant i Mount Street i London.

Ingredienser
600 g kokte små reker
250 g smør
¼ ts malt muskatblomme
½ ts hver cayenne pepper og fersk revet muskat
1 ss Worcestershire sauce
2 ss fersk hakket gressløk
6 skiver loff til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Tørk reker på kjøkkenpapir. Klar smøret ved forsiktig å smelte det i en liten kjele. Skum av det hvite som stiger til overflaten, og hell det klarnede smøret over i en annen gryte. Kast det du skummet av.

[2] Tilsett muskatblomme, cayenne pepper, muskat og Worcestershire sauce til det klarnede smøret, krydre med salt og nykvernet sort pepper, deretter varme du blandingen opp i 3 minutter uten å la blandingen koke. Ta av varmen og avkjøl litt. Rør i det meste av gressløken.

[3] Fordel rekene i seks 1 dl  ildfaste småformer og topp med det klarnede smøret. Strø resten av gressløken på toppen. Avkjøl over natten.

[4] Forvarm grillen. Legg loff skivene på en ovnsplate og rist de til de er gyllene. Skjær av skorper og skjær hver skive diagonalt i to trekanter. Rist de andre siden på loffen og skjær de diagonalt i nye mindre trekanter og server de til reker.