Reker og Appelsin en Coquille

Reker og Appelsin en Coquille

En Qoquille; noen av ulike sjømat eller kylling retter bakt med en saus og vanligvis servert i et kamskjell eller et skjellformet serveringsfat.

Ingredienser
2 dusin store reker, renset og vendt i smeltet smør
Frityrrøre:
1,5 dl appelsin i små terninger
1,5 dl grapefrukt i små terninger
1,5 dl flatt øl
7 dl mel
1 ts. bakepulver
1/2 ts. hvitløk salt
1/2 ts. selleri salt
1 ts. salt
2 spiseskjeer sennep
2 egg, godt pisket

Fremgangsmåte

Bland frityrrøren godt. Vend rekene i mel først, og deretter i frityrrøren og stek dem til de er gyllenbrune. Server dem på et naturlig kamskjell, og dekk med følgende saus:

Surr 6 hakket veldig finsnittet sjalottløk med 12 knuste pepperkorn, 2 grønne paprika, hakket veldig fint, 2 kopper appelsinjuice. Kok opp og tykne med maisenna.

Garner ned appelsinbåter.

Oppskrift av Paul Busuttil – Key Biscayne Hotel, Miami

Advertisements