Reketoast Lyngør

reketoast lyngør_page

Ingredienser
100 g rensede reker
4 egg
1 knivodd salt
40 g smør eller margarin
4 skiver formloff
2 ts sennep
4 ss tomatketchup
1 ss kapers

Fremgangsmåte

[1] Avkjøl rekene i kjøleskapet. Bland eggene med 2 ss vann og tilsett salt. Pisk det lett sammen. Brun ca 25 g av smøret og rist loffen i dette. La den ene siden bli godt brun, og legg denne side opp, på et anretningsfat.

[2] Smelt resten av smøret i en panne for seg, la dette bli lyst gyllent og hell i eggerøren. Skyv hele tiden eggerøren forsiktig frem og tilbake fra pannebunnen med en tregaffel.

[3] Smør toastskivene med sennep og fordel eggerøren over, i et jevnt lag. Fordel rekene, og legg dem i en haug på midten av hver toast. Legg en klatt ketchup på toppen og dryss kapers over.

[4] Tilbehør og drikke: Sellerísalat og øl

Tips: Hermetiske eller dypfryste reker kan anvendes istedenfor ferske.