Ripsdessert

En gammeldags dessertoppskrift funnet i “Desserter”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i
1981

Ripsdessert

Kremen til denne desserten smaker deilig helt over alle typer frukt og bær. Sausen bør ikke stå altfor lenge etter at den er ferdig. høyst 3-4 timer.

Tilberedningstid: 20 min.
Kan ikke fryses
4 porsjoner

Ingredienser
250 g rips
4 ss melis
Krem:
2 eggeplommer
1 egg
2 ss sukker
2 ts maisennamel
1/2 vaniljestang
4 dl fløte 20%

Fremgangsmåte

[1] Rens ripsen, og skyll den godt i kaldt vann. Hell bærene i en bolle, Dryss dem med melis, og la bollen stå kaldt.

[2] Visp eggeplommer og egg godt sammen med sukker og maisennamel. Del vaniljestangen og kok den med fløten. Hell den varme fløten i eggeblandingen og visp godt. Ha alt tilbake i gryten og varm kremen under visping til den småbobler og tykner, men la den ikke koke.

[3] Ta gryten av varmen, avkjøl kremen og visp av og til i den slik at det ikke danner seg en hinne på den.

[4] Fordel bærene i 4 dessertglass, men ta av noen til pynt. Legg den kalde kremen på bærene i glassene, og pynt med resten av bærene.

[5] Serveres så kald som mulig.

Advertisements