Ripssyltetøy

En enkel og rask oppskrift på ripssyltetøy funnet på frukt.no
Ripssyltetøy

Ripsgele er jo vanlig her til lands både som smørbrødpålegg og og til visse typer middagsretter, men ripssyltetøy har jeg ikke vært borti før. På den annen side, nå som jeg har må jeg si det høres fristende ut. Syrlig og godt syltetøy fullt av smaken av sommer vil nok friste enda mer når vinterkulda setter inn – Ted

Ingredienser
1 kg rips
3 dl sukker

Fremgangsmåte

[1] Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid.  Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.  Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.  Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

[2] Kok bærene til alt er gjennomkokt.  Rør av og til.  Når bærene er ferdig kokt, etter 8-10 min., tas sukkeret i.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.

[3] Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

[4] Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.  Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.