Ris á la Soeur Nightingale

668_Rice á la soeur nightingale_thumb[2]

Florence Nightingale var en statistiker og sosial reformator som senere ble anerkjent som grunnleggeren av den moderne sykepleien. Populært kjent som “The Lady with the Lamp”. Nightingale viet sitt liv til å hjelpe sårede soldater under Krimkrigen.

Florence Nightingale hygget seg med mat, og det ble en av hennes få gledene da hun begynte å lide av dårlig helse senere i livet. Hun var spesielt glad i karri, noe som var inspirasjonen for denne frokostoppskriften utviklet til minne om Florence av kokken Charles Elme Francatelli.

Du vil trenge
200 g kaldt, kokt hvit ris
en klatt smør
1/2 ts muskat
salt og pepper
filet av røkt hyse
3 kokte egg
1 ss revet parmesan ost
100 g krutonger
salt og pepper
1 ts hakket krøllete blader persille

Fremgangsmåte

[1] Stek den kokte risen i smør på middels til høy varme og krydre med muskat, salt og pepper.

[2] Når risen er grundig oppvarmet (dette tar vanligvis ca 8-10 minutter), tilsett hysekjøttetog det hvite fra de kokte eggene.

[3] Øs dette opp på en oppvarmet tallerken og bland inn eggeplommer og parmesan. Pynt med krutonger og persille.