Rislapper av Risgrøt

En oppskrift på lapper laget a grøtrester funnet på mills.no
Rislapper av Risgrøt

Det er ingen grunn til å kaste restene av risgrøten, for de kan nemlig forvandles til disse nydelige rislappene. Lag dem til frokost eller kvelds og server med ditt favorittpålegg. Oppskriften gir ca. 12 lapper.

Antall porsjoner: 1

Ingredienser
3 ss Soft Flora Steke og Bake
5 dl rester av risgrøt
3 egg
1 dl siktet hvetemel
3 ss sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/4 ts kardemomme

Slik gjør du

[1] Smelt Soft Flora i en liten kjele eller i en liten skål i mikrobølgeovnen.

[2] Rør sammen rester av risgrøt og egg i en bolle.

[3] Bland sammen siktet hvetemel, sukker, bakepulver, kanel og kardemomme og rør det inn i risblandingen til du har en jevn og fin røre.

[4] Varm opp en stekepanne på middels varme med Soft Flora.

[5] Stek rislappene gylne, cirka 1 minutt på hver side. Legg de stekte rislappene på en rist.

[6] Server rislappene med for eksempel syltetøy, rømme, vaniljekesam eller brunost.

Advertisements