Risrand med Karry-fisk

Risrand med Karry-fisk

Porsjoner: 6
Forarbejde: 20 minutter (uden optøningstid)
Tilberedning: 30 minutter

Ingredienser
800 g fiskefileter
saft af 1 citron
salt
2 1/2 dl vand
40 g smør/margarine
2 spsk. karry
4 spsk. mel
2 1/2 dl bouillon
5 tomater
250 g frosne rejer
4 spsk. fløde
salt, hvid peber
Risrand:
3 dl (250 g) ris
4 1/2 dl vand
salt
Desuden:
dild

Fremgangsmåde

[1] Kog risene i saltet vand i 12 minutter. Tag gryden fra varmen og lad risen stå og trække andre 12 minutter.

[2] Dryp fisken med citronsaft og salt. Damp den 6-7 minutter i kogende vand, der kun lige akkurat må “skælve”.

[3] Tag fisken op, gem suppen og skær fisken i terninger.

[4] Smelt smørret i en gryde. Rør karry og mel i og svits det et par minutter. Spæd med fiskesuppe og bouillon. Saucen skal være ret tyk.

[5] Flå de 4 tomater, halver dem og tryk kærnerne ud. Skær tomatkødet i terninger, der lægges i saucen sammen med fisken og de optøede rejer (gem lidt til pynt). Varm det hele igennem og rør forsigtigt fløden i. Smag saucen til med salt og peber. Hold den varm.

[6] Skyl en randform med koldt vand. Pres risen ned i formen og vend den. Fyld karry-fisken i risranden og pynt fadet med tomatbåde, rejer og dild.