Ristede Reker på Risseng

ristede reker på risseng_page

4 porsjoner

[1] Finhakk 1 stor løk og stek den i 2 ss olje i en stor wokpanne eller stekepanne til den er gyllen. Tilsett 1 ss sterk chillipasta eller 2 ts paprikapulver og 1/4 ts kajennepepper.

[2] Legg 400 g store reker med skallet på i pannen, gjør det i to omganger om nødvendig. Snu rekene av og til og stek dem 6-8 min. over middels sterk varme. (Er varmen for sterk, vil paprikapulveret gi en brent smak.)

[3] Dryss ev. rekene med litt salt, ta dem opp og hold dem varme. Kok pannen ut med 1-2 dl buljong blandet med 1-2 ts soyasaus.

Server rekene over varm ris, med den krydrede sjyen fra pannen til. Rekene renses ved bordet.

Tips: Rekene kan også stekes noen minutter i ren olje først og deretter tilsettes like deler tomatpuré og buljong smakt til med vineddik og litt honning og salt. La rekene surre 1-2 minutter i denne blandingen.

Advertisements