Røkelaksmunnfuller

En forrett/tapas oppskrift funnet på delish.com
Røkelaksmunnfuller

Disse små munnfullene er store på smak: sprøe potetgull er toppet med røkt laks, rømme, syltet sjalottløk og fersk estragon. Med denne enkle forretten er sikker på å imponere.

Ingredienser
1 liten sjalottløk
2 ss. Rødvinseddik
¼ ts. sukker
24 sprø potetgull
4 oz. Kaldrøkt laks
⅓ c. rømme
Friske estragon blader

Fremgangsmåte

[1] I en liten mikrobølgesikker skål kombinerer du skivet sjalottløk, eddik, sukker, 2 ss vann og salt. Dekk skålen med plastfolie og kjør den mikrobølgeovnen på høyt i 2 minutter. La sjalottløken renne godt av seg og avkjøl den. Den syltede sjalottløken kan lages i forveien og kjøles i opp til 1 dag.

[2] På hvert potetgullflak, legg et stykke røkt laks, en klatt rømme, 2 ringer syltet sjalottløk og et estragonblad.

Advertisements