Røkt Kolje Med Eggesmør

167_røkt kolje med eggesmor_thumb[3]

En tradisjonsrett som smaker i godt selskap, og prikken over ien er tilbehør som stuede rotgrønnsaker.

Ingredienser
1 kg røkt kolje
1 dl melk
2 egg
150 g smør
1 bunt gressløk

Fremgangsmåte
Bruk en fiskesaks og klipp bort finnene på fisken. Skjær koljen i skiver på 2 – 3 cm. Kok opp ca. 1 1/2 liter vann og tilsett melken. Fiskeskivene has i og får trekke ferdig, ca. 7 minutter.

Smelt smøret og tilsett hakket kokt egg og finskåret gressløk.

Server koljen med eggesmøret, kokte poteter og gjerne stuede rotgrønnsaker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s