Røkt Lammekjøtt med Løksaus

En tradisjonell middagsoppskrift funnet på bygdekvinnelaget.no
Røkt Lammekjøtt med Løksaus

Røyking er en gammel tilberednings- og konserveringsmetode for kjøtt og fisk. Røkt mat får en særpreget røyksmak som mange liker. Der røyking tidligere ble benyttet som en konserveringsmetode, er den konserverende effekten begrenset, og røyking benyttes i dag i hovedsak for å gi smak og aroma til maten.

Ingredienser
2 kg røkt lammebog
1 stk kålrabi
6 gulrøtter
Løksaus:
1 løk (hakket)
3 ss margarin
3 ss mel
3 dl kjøttkraft
4 dl kraft fra gulrot
1 ts pepper

Fremgangsmåte

[1] Kok kjøttet mørt, ca 2 timer, lag kålrabistappe, kutt gulrøttene i staver ok kok. de

[2] Lag løksausen slik: Smelt margarin, dryss på melet og rør det godt inn. Spe med kjøttkraft. Ha i gulrotkraft og den hakkede løken til slutt.

[3] Server med kokte poteter og pynt med persille.

Advertisements