Råmelkspudding

Råmelkspudding

Her er en tradisjonell oppskrift fra Øvre Sognedalen Bygdekvinnelag. I gamle dager var råmelkspudding fast dessert etter kalvingen. I dag er det knapt melkeprodusenter igjen på bygda. Det spiller ingen rolle om det er første melking, puddingen blir stiv, og råmelken kan gjerne ha vært i frysen.

Ingredienser
100 g smør
75 g hvetemel
1/2 l melk
1/2 l råmelk
100 g sukker
4 støtte kavringer
20 knuste mandler
1 ts kardemomme
revet skall av 1 sitron
50 g rosiner

Fremgangsmåte

Lag hvit saus av 100 g smør, 75 g hvetemel, ½ l melk. La koke noen minutter, avkjøl litt. Spe med ½ l råmelk. Tilsett 100 g sukker, 4 støtte kavringer, 20 knuste mandler, 1 ts kardemomme, revet skall av en sitron og  50 g rosiner. Blandes godt. Haes i smurt ildfast form, stekes i vannbad på 150 grader i 1 ½ time, eller til den er stivnet.

Serveres varm eller kald med sesongens rørte bær, eller syltetøy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s