Rødspetter i Sitronsaus

En sjømatoppskrift funnet i “Fisk og Skalldyr” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Rødspetter i Sitronsaus

4-5 porsjoner
Koketid: Til sammen ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 225 C
Midterste rille i ovnen
Kan fryses, men forringes.

Ingredienser
1/2 kg rødspettfileter
3 ss smør
1 hardkokt egg
1 løk
salt
pepper
karri
gressløk
2 ss hvetemel
3 dl buljong
1-2 dl fløte 35%
1-2 sitroner

Fremgangsmåte

[1] Skyll og tørk filetene og gni dem med litt salt.

[2] Rør sammen fyll av 1 ss mykt smør, finhakket, hardkokt egg, finhakket løk, 1/2-l bunt klippet gressløk, salt, pepper og karri. Smør fyllet utover fiskefiletene og rull dem sammen fra haleenden. Fest rullene med tannpirkere og legg dem i et ildfast fat.

[3] Smelt 2 ss smør og rør inn 1/2 ts karri og 2 ss hvetemel. La det surre i et par minutter uten at det tar farge. Spe med buljong, fløte og sitronsaft til en jevn saus og la den småkoke i et par minutter.

[4] Hell sausen over fiskefiletene og sett fatet i ovnen i 20 min. Klipp litt gressløk over den ferdige retten. Server med erter og poteter.

Advertisements