Roganjhost – Mild Lammekarri

Roganjhost - Mild lammekarri

Roganjhost er blant de retter som står på menyen over hele India. Disse møre lammeterningene i en kremaktig, aromatisk saus, lett krydret og med bare en anelse chili, er et eksempel på at karriretter ikke behøver å være brennende skarpe for å være gode.

Ingredienser
1 kg magert, benfritt lammekjøtt
2 ss ghi (klaret smør)
1/ 3 ts dyvelsdrek (kan sløyfes)
1 1/ 2 ts salt
1/4 ts knust svart pepper
2 1/2 dl yoghurt naturell
3 3/ 4 dl varmt vann
1 1/2 ss korianderfrø
1/8 ts kryddernellik i pulver
1/2 ts malt tørket ingefær
1 1/2 ts mildt chilipulver
1/ 2 ts knuste kardemommefrø
1-2 ts garam masala a la Kashmir *
1 3/4 dl kremfløte
1 ts sukker

* En mild karriblanding med en anelse mer kardemomme enn vanlig og ingen gurkemeie

Fremgangsmåte

[1] Renskjær kjøttet og skjær det i passe store terninger. Varm det klarede smøret i en stor stekepanne og stek kjøttet i flere vendinger til det har fått god farge. Tilsett dyvelsdrek, salt og pepper og ha alt kjøttet opp i pannen. Tilsett yoghurt og kok på middels sterk varme under stadig omrøring til væsken er absorbert, tilsett så vannet og gi et oppkok. Skru varmen ned og la trekke.

[2] Rist korianderfrøene til de har fått god farge. Mal dem fint og bland dem med kjøttet sammen med kryddernellik, ingefær, chilipulver, kardemomme og garam masala. Småkok ca 25 minutter til kjøttet er mørt og væsken kokt inn.

[3] Rør inn kremfløte og sukker og varm retten til kokepunktet, server. Litt ekstra garam masala kan drysses over.

Advertisements