Roquefortfylte Baconsurret Sopp

Roquefortfylte Baconsurret Sopp

Disse deilige snackene kan gjøres klar hjemme før du drar ut og grilles på bålgrillen når du har slått leir, middagen er over og kaffevannet koker. Hvis du ikke gidder å ta med en bålgrill vil et par bålpinner fungere like bra.

Ingredienser
12 store baby portobello- eller sjampinjongsopp
110 g kremost, myknet
55 g blåmuggost, smuldret
salt
pepper
4 dråper Tabasco (eller mer om ønskelig)
6 skiver bacon

Fremgangsmåte

[1] Smør grillristen til bålet hvis du har tatt med en sånn eller gjør klar 6 bålpinner.

[2] Rengjør toppen av soppene med en fuktig klut og fjern stilkene.

[3] I en liten bolle, bland sammen kremost, blå ost, salt, pepper og Tabasco.

[4] Fordel osteblandingen jevnt i hulrommene i soppene.

[5] Skjær hver baconskive i to. Vikle dem rundt soppene og stikk en tannpirker eller tynn pinne inn i soppene der baconoverlappingen ender. (Pass på at tannpirkeren/pinnen stikker ut på siden, og ikke i topp eller bunn av soppen.)

[6] Grill soppene 5-7 minutter på hver side eller til bacon har grill merker, er litt sprø, og fyllet har smeltet. Har du ikke grillrist med deg, stikk soppene på bålpinner og grill de over bålglørne til du har samme resultat.

[7] Fjern soppene fra grillen eller trekk de av bålpinnene, fjerne tannpirkerne/pinnene og serverer de varme.

Oppskrift fra Lauren’s Latest