Rosa Turkish Delight

Rose Turkish Delight_goodtoknow_page_thumb[2]

Smaksatt med rosevann ser disse hjemmelagde tyrkiske delikatessene nydelig ut og smaker fantastisk. En flott gave. Denne Turkish Delight oppskriften i enkle steg gir 36-49 biter og er den perfekte gave til dine kjære pakket inn i små cellofanposer.

Det er en klassisk oppskrift som du vil ønske å lage gang på gang. Ikke glem å drysse hver bit med melis før du pakker de inn å gir de til venner og familie. Når du har laget Turkish Delight oppbevar de på et kjølig og tørt sted (men ikke i kjøleskap) i opptil en uke. Denne oppskrift er ikke egnet for frysing. Turkish Delight som de fleste andre lignende delikatesser smaker aller best den dagen de er laget.

Ingredienser
8 plater gelatin
500 g sukker
Noen dråper rosevann
Noen dråper rosa flytende konditorfarge
2 strøken ss melis
1 strøken ss maisenna
18 cm  firkantet form

Metode

[1] Hell 300 ml vann i en kjele og tilsett gelatin bladene, bryte dem i to, om nødvendig, slik at de passer. La gelatinen ligge i vannet i ca 5 minutter, og deretter plasserer du kjelen på lav varme og rører forsiktig til gelatinen smelter. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Øk varmen og bringe blandingen til et oppkok, og deretter redusere varmen og la det småkoke forsiktig i 20 minutter.

[2] Ta kjelen av varmen og rør i rosevann og konditorfarge til blandingen er blek rosa. Fukt formen med kaldt vann, og hell blandingen i. La formen stå på et kjølig sted natten over.

[3] Sikt melis og maisenna sammen på en ovnsplate eller et stort brett. Velt Turkish Delighten ut av formen og over på maisenna/ melis plandingen. Bruk en lang kniv med en fuktig blad til å skjære Turkish Delighten i 2.5-3 cm firkanter. Dekk alle snittflatene med maisenna/melis blandingen.

[4] Oppbevares i en pappeske, fòret med bakepapir, i et enkelt lag, dryss med litt ekstra maisenna/melis blandingen. Oppbevares på et kjølig og tørt sted (men ikke i kjøleskap) i opptil en uke (ikke egnet for frysing).