Rosinfudgekake med Mandler

raisin fudge cake with almonds_post_thumb[2]_thumb

Ingredienser
1,2 dl smør eller emargarin
3,5 dl siktet brunt sukker
2 eggeplommer
1,2 dl brunt sukker
2,5 dl hakket rosiner
4 ounces eller fire ruter sjokolade, smeltet
1,2 dl varmt vann
1,2 dl tykk surmelk
6 dl mel
1 teskje soda
1/2 teskje kanel
1/4 teskje malt nellik
2 eggehviter
0,8 dl forvellede mandler
2 spiseskjeer sukker

Fremgangsmåte

[1] Rør smør til en krem og gradvis arbeide inn det brune sukkeret (sukkeret bør være godt trykket ned i desilitermålet ved måling).

[2] Pisk eggeplommene; pisk inn det vanlige sukkeret, rosinene, og smeltet sjokolade. Sikt sammen mel, soda og krydder og tilsett den først blandingen vekselvis med vann og sur melk; til slutt, fold i eggehviter, pisket veldig lett.

[3] Hell røren inn i en ringform. Del mandler og trykk de inn i toppen av kaken på kant; sikt sukker over mandlene og toppen av kaken. Stek i ca 50 minutter.